Lilian van Honk


Timmerclub door Leergierige zoon

Op de bassischool deed mijn leergierige, altijd bezig zijnde, oudste zoon vrij snel niets meer. Na veel gesprekken op school en testen bleek dat hij hoogbegaafd is. Hierdoor ben ik mij gaan verdiepen in hoogbegaafdheid. Toen hij in de Leonardoklas kwam in 2009, ben ik in mijn buurt gestart met een timmerclub na schooltijd ,voor kinderen uit de wijk. Veel kinderen die aan de timmerclub deelnemen zijn hoogbegaafd. Om de kinderen beter te kunnen begeleiden heb ik de HBO-opleiding kindercoach afgerond in 2016. Om mijn kennis over hoogbegaafdheid verder te verdiepen heb ik in 2017 mijn diploma Talentbegeleider bij Novilo behaald. Sinds 2018 ben ik gediplomeerd als teken-je-gesprek-coach.


Via Sothebys naar costumière tot decorbouwer

Al het werk wat ik heb gedaan had altijd wel met creativiteit te maken. En nu vorm ik kinderen
Ik heb vanaf mijn 18e gewerkt op antiekbeurzen en later bij Sotheby's. De geschiedenis van alle objecten vond ik altijd heel interessant, maar ook het restaureren. Vanaf mijn 23e ben ik costumière.

In 1993 ronde ik mijn opleiding meubelmaker af aan het Hout- en Meubileringscollege en heb ik decors en rekwisieten gemaakt voor film, tv en theater. Vooral het bedenken van hoe iets gemaakt moet worden vond ik erg leuk. Op de computer werk ik met Photoshop en Indesign. Italië is mijn passie en ik hou van de taal.


Kinderen, hoe werken die eigenlijk?

Naast de timmerclub begeleidde ik in de Leonardoklas kinderen met het techniektoernooi, decors en andere creatieve lessen. Het werken met kinderen vind ik inspirerend: de gesprekken onderling, het persoonlijke contact en de geweldige ideeën en oplossingen die de kinderen bedenken. In mijn begeleiding stimuleer ik de kinderen om zelf keuzes te maken, zelf op onderzoek te gaan. Ik vind het belangrijk dat het uit hen zelf komt en dat ze daar de ruimte voor krijgen.